Skype name: novarent1Skype Pratite nas: Facebook

Kontakt Telefoni: +381 61 5 000 222
Viber WatsApp +381 63 46 11 11

Kontakt email: office@novarent.rs

CENE SU NA BAZI "SVE UKLJUČENO" - bez skrivenih troškova. Pozovite nas za više informacija

Radno vreme: Radnim danima i vikendom 07-24h

Obavezna zimska oprema u Srbiji od 01. Novembra!

Obavezna zimska oprema u Srbiji od 01. Novembra!

U Republici Srbiji obavezna zimska oprema na putevima regulisana je Pravilnikom o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, koji se primenjuje od maja 2012. godine.

Prema Članu 113 ovog pravilnika, tzv. zimska sezona počinje 01. Novembra i traje sve do 01. Aprila. U ovom periodu potrebno je da vaše vozilo ima sva četiri zimska pneumatika, čije dubine šare ne smeju biti manje od 4mm. Ukoliko se nalazite van naseljenog mesta, lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje trakcije su u tom slučaju obavezna oprema. Morate ih imati u prtljažniku, a kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, i naiđete na saobraćajni znak obavezne zimske opreme, morate ih postaviti na najmanje dva pogonska točka. Ako vozite deonicom puta gde nema saobraćajnog znaka za zimsku opremu, lance možete (i ne morate) postaviti samo ako ima snega. U naseljenom mestu lanci za sneg nisu obavezni ni u prtljažniku. Pneumatici sa klinovima su zabranjeni.

Svim vozačima preporučujemo da poštuju ovaj pravilnik i time povećaju bezbednost na putevima, ali i liše sebe mogućnosti nepotrebne novčane kazne.

 

U kom vremenskom periodu i šta predstavlja obaveznu zimsku opremu u nekim zemljama Balkana i Evrope, prikazano je u tabeli.

 
Zemlja Period zimske sezone Obavezna zimska oprema    
Bosna i Hercegovina  15.11. do 15.04.  4 zimska pneumatika sa minimalnom dubinom šare 4mm ili letnji pneumatici min. 4mm u naseljenom mestu, lanci za sneg 
Hrvatska  15.11. do 15.04  4 zimska pneumatika ili letnja sa dubinom šare minimum  4mm sa lancima za sneg u pripravnosti
Crna Gora  15.11. do 01.04.  zimski pneumatici na pogonskim točkovima minimum 4mm  duboke šare, lanci za sneg
Makedonija  15.11. do 15.03.  4 zimska pneumatika minimalne dubine šare 4mm ili letnji pneumatici iste dubine sa lancima za sneg u pripravnosti
Slovenija  15.11. do 15.03.  4 zimska pneumatika minimalne dubine šare 3mm ili letnji pneumatici min. 3mm sa lancima za sneg u pripravnosti
Mađarska  nije definisano  lanci za sneg u slučaju padavina i kontaminacije kolovoza
Austrija  15.11. do 15.04.  4 zimska pneumatika minimum 4mm ili letnji minimum  4mm sa  lancima za sneg u pripravnosti
Bugarska  nije definisano  lanci za sneg u slučaju padavina i kontaminacije kolovoza

Akcije u Novarent Rent a Car agenciji

Besplatna dodatna oprema

Ukoliko su Vam potrebni GPS navigacija, ili sedišta za decu, na zahtev ovu dodatnu opremu dobijate potpuno besplatno. Prvi put putujete u neko mesto? GPS navigacija može biti od velike pomoći, da najkraćim putem, najbrže i najbezbednije stignete na svoje odredište.

Klikni za više informacija

Cene su na bazi SVE UKLJUČENO

Ne dozvolite sebi neprijatne situacije u vidu neočekivanih/skrivenih troškova. Ukoliko iznajmite vozilo u NOVA RENT-u, imate ALL INCLUSIVE uslugu, što znači da su u cenu uračunati neograničena kilometraža, full kasko osiguranje (obavezan je zapisnik policije u slučaju nezgode ili štete), zeleni karton, svi porezi i takse, tako da skrivenih troškova nema.

Klikni za više informacija